Gyakran ismételt kérdések

Kérdése van a Nizoral® használatával kapcsolatban? Találja meg a választ a lenti GYIK részben.

Hogyan használjam a Nizoral® sampont?

Mossa meg az érintett bőr- vagy fejbőrfelületeket a Nizoral® samponnal. Hagyja 3-5 percig a bőrön/fejbőrön, majd öblítse le. Használja hetente kétszer 2-4 héten át a korpa kezelésére, és hetente vagy kéthetente egyszer a korpamentes állapot fenntartásához.

Használhatom a Nizoral® sampont terhesség vagy szoptatás ideje alatt?

A Nizoral® sampon hatóanyaga a fejbőrön történő alkalmazás során nem, a teljes testfelületen történő alkalmazás során pedig minimális mértékben kerül a vérkeringésbe. Azonban, ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Egyéb gyógyszerekkel együtt történő alkalmazás esetén milyen óvintézkedések szükségesek?

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Ha más krémet, kenőcsöt vagy oldatot használ különös tekintettel a mellékvesekéreg hormont (azaz szteroidot) tartalmazó készítményekre –, kérje ki kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát. Ha az orvos másképpen nem rendelkezik, ennek használatát ne hagyja hirtelen abba a Nizoral korpásodás ellen 20 mg/g sampon alkalmazásának elkezdésekor, mert ilyenkor a tünetek (a bőr esetleg kivörösödése, viszketése) ismételten vagy erőteljesebben jelentkezhetnek.

Lehet használni a Nizoral® sampont festett hajon?

Lehet használni a Nizoral® sampont festett hajon is, de okozhat elszíneződést kémiailag színezett hajon.

Használhatok más hajápoló termékeket a Nizoral® sampon használata mellett?

Nem kell felhagynia a kedvenc samponja, balzsamja vagy más hajápolója használatával. Egyszerűen vezesse be a Nizoral® sampont az egészséges hajápolási szokásaiba. Látni fogja, hogy a Nizoral® megfelelően gyengéd a legtöbb színezett, kémiailag kezelt és ősz hajhoz. 

Meg kell mosnom a hajamat normál samponnal közvetlenül a Nizorallal® való kezelés előtt vagy után?

Nem. Elegendő csupán a Nizoral® használata. Váltson a megszokott samponjáról heti kétszer (kezelés esetén) a Nizoral® samponra a hajmosáshoz. Ha ennél gyakrabban szokott hajat mosni, használja mellette a már megszokott samponját. A Nizorallal® egy samponozás elegendő hajmosásonként.

Használ a Nizoral® a viszkető fejbőr ellen akkor is, ha a hajam nem korpás?

A Nizoral® gyógyszeres sampon, amely a hámlással és viszketéssel járó korpásodás és a seborrhoeás dermatitis kezelésére szolgál. Ha nem a korpásodás vagy aseborrhoeás dermatitis okozza a tüneteit, akkor javasoljuk, hogy keresse fel bőrgyógyászát.

Gyerekek vagy csecsemők esetében használható a Nizoral® sampon?

Nem, a Nizoralt® csak felnőttek és serdülők használhatják, 12 éves kor felett.

Mennyi ideig tárolhatom a Nizoral®?

A Nizoral® a gyártástól számított 3 évig használható. Ne használja a Nizoralt® a lejáratot követően
vagy 3 év után. Akkor is hagyjon fel a használatával, ha megváltozik az illata vagy a kinézete a
korábbihoz képest.

Nizoral korpásodás ellen 20 mg/g sampon, amelynek hatóanyaga ketokonazol.
Vény nélkül kapható gyógyszer.
20STADANIZORAL3AP22/2020.09.10